« Terug naar het overzicht

Over het Joop Zoetemelk pad

(3 beoordelingen)
De route over het Joop Zoetemelkpad is een leuk rondje richting Rijpwetering. Het dorp waar de Tour de France winnaar opgroeide. Het Joop Zoetemelkpad zelf is een onbeduidend fietspad tussen Roelofarendsveen en Rijpwetering (kilometers 48,5-50), waar je zonder benul aan voorbij zou fietsen als je het niet zou weten. Het is ongetwijfeld een fietspad waar Joop himself vaak gereden heeft.

In Rijpwetering (50-51km) staat een standbeeld van Joop Zoetemelk, ter hoogte van de Paardebrug. Er is recentelijk een klein 'uitstapje' in de route getekend om te voorkomen dat je het mist. Veel Stampers die deze route reden, misten namelijk zowel het pad als het beeld en vroegen zich af waarom de route deze naam draagt. Hopelijk is de verwarring bij deze verholpen.
Deze route gaat door toeristische gebieden en is minder geschikt voor grotere groepen.
Organiseer een rit

Reacties

Tanja:19-06-2023 17:17Mooie route, leuk voor klein groepje zoals Wim ook aangeeft, maar zeker de moeite waard
Wim:10-04-2022 18:54Erg mooie route. Ik zou het alleen bij max 4 Stampers houden. Af en toe toch smalle wegen en drukke punten. Haalt de snelheid er uit. Beeld van Joop was ik bijna voorbij gereden. Maar deze held staat met zijn handen omhoog in de tuin van restaurant Ryp (direct bij de brug)

Plaats een reactie

Het plaatsen van een reactie is alleen mogelijk als je bent ingelogd.