« Terug naar het overzicht

Maximus Voorjaarsklassieker

Deze route staat in het teken van de bekende (Belgische) voorjaarsklassiekers op de UCI kalender, maar dan zonder dat je hiervoor enkele uren in de auto hoeft te zitten. Deze Maximus Voorjaarsklassieker bevat namelijk alle elementen van de bekende klassiekers, maar dan gewoon vanaf onze vaste thuisbasis. De route bevat enkele smalle paadjes en is dus niet geschikt voor grote groepen.

Deze voorjaarsklassieker gaat pas echt van start in de buurt van Driebergen met een kort gravelstrookje en we de eerste heuvel van de dag tegenkomen. Er moet namelijk geklommen worden langs de Maarnse Zandafgraving (let op: erg smal). Vanaf daar gaan we op weg naar de alom bekende klimmetjes van de heuvelrug -die bij vlagen doen denken aan de AGR. Uiteraard passeren we ook 'De hel van Leersum', een beruchte klinkerklim die doet denken aan Vlaamse klassiekers als de Ronde van Vlaanderen of Omloop van het Nieuwsblad.

Hier vervolgen we onze weg richting Leusden, waar we de tweede gravelstrook van de dag meepakken. Hier waan je je eventjes op de Italiaanse Strade Bianche. Let wel op, de omgeving is prachtig, maar koersen zoals in Italië is hier niet mogelijk. Rijd rustig aan. Via de Amersfoortse klimmetjes, gaan we snel door naar de enige kasseistrook van de provincie: een kleine ode aan Parijs-Roubaix!

Na de vliegbasis en de Soesterduinen is het gedaan met het klimmen en de bebossing; tijd voor een echte waaierkoers! Als de wind een beetje goed staat (NW/W) waan je jezelf even in Gent-Wevelgem. Zet jij een mooie waaier op voor je fietsmaten? Of heb je nog een rekening te vereffenen en zet je iedereen op de kant? Tot slot rijden we richting Breukelen in aanloop naar de Grand Finale: sprintje Haarzuilens; oftewel de Scheldeprijs in het klein.
Deze route gaat door toeristische gebieden en is minder geschikt voor grotere groepen. Deze route bevat één of meerdere gravelstroken, geschikt voor de racefiets.
Deel deze route

Plaats een reactiePlaatsen