« Terug naar het overzicht

Maximus Voorjaarsklassieker

Deze route staat in het teken van de bekende voorjaarsklassiekers op de UCI kalender, zonder dat je hiervoor enkele uren in de auto hoeft te zitten. Deze Maximus Voorjaarsklassieker bevat alle elementen van de bekende klassiekers, maar dan 'in de buurt'. De route bevat enkele smalle paadjes en is dus niet geschikt voor grote groepen.

We beginnen deze voorjaarsklassieker met enkele gravelstrookjes in de buurt van Driebergen, waarna we de eerste heuvel van de dag tegenkomen langs de Maarnse Zandafgraving (let op: erg smal). Vanaf daar gaan we -via enkele AGR achtige heuveltjes- op weg richting 'De hel van Leersum' een beruchte klinkerklim die doet denken aan Vlaamse klassiekers als de Ronde van Vlaanderen of Omloop van het Nieuwsblad.

Hier vervolgen we de weg richting Leusden, waar we de tweede gravelstrook van de dag meepakken. Hier waan je je eventjes op de Italiaanse Strade Bianche. Let wel op, de omgeving is prachtig, maar koersen zoals in Italië is hier niet mogelijk. Rijd hier rustig aan. Via de klimmetjes in Amersfoort, gaan we door naar de enige kasseistrook van de provincie vlakbij Soest; een kleine ode aan Parijs-Roubaix.

Na de vliegbasis en de Soesterduinen is het gedaan met het klimmen en de bebossing; tijd voor een waaierkoers! Als de wind een beetje goed staat (NW/W) waan je jezelf even in Gent-Wevelgem. Ga jij voor die mooie waaier? Of zet je al je maten op de kant? Tot slot rijden we richting Breukelen in aanloop naar de Grand Finale: sprintje Haarzuilens; oftewel de Scheldeprijs in het klein.
Deze route gaat door toeristische gebieden en is minder geschikt voor grotere groepen. Deze route bevat één of meerdere gravelstroken, geschikt voor de racefiets.
Deel deze route

Plaats een reactiePlaatsen