« Terug naar het overzicht

Maximus Voorjaarsklassieker

(3 beoordelingen)
Deze Maximus Voorjaarsklassieker staat in het teken van alle bekende voorjaarsklassiekers op de UCI kalender, maar dan zonder dat je hiervoor enkele uren in de auto hoeft te zitten. De Maximus Voorjaarsklassieker start namelijk gewoon vanaf de Brouwerij, maar bevat wel alle elementen van een echte klassieker. Let op: de route gaat over meerdere smalle paadjes en is dus niet geschikt voor grote groepen.

Na een korte geneutraliseerde zone, gaat deze voorjaarsklassieker pas echt van start vanaf Driebergen met een kort gravelstrookje, deze strook brengt je namelijk bij de eerste heuvel van de dag. Er moet geklommen worden langs de Maarnse Zandafgraving (let op: erg smal). Je krijgt maar kort tijd om bij te komen, want de alom bekende klimmetjes van de heuvelrug -die bij vlagen doen denken aan de AGR- volgen elkaar snel op. Uiteraard passeren we ook 'De hel van Leersum', een beruchte klinkerklim die doet denken aan Vlaamse klassiekers als de Ronde van Vlaanderen.

Hierna vervolgen we onze weg richting Leusden, waar we de tweede gravelstrook van de dag meepakken. Hier waan je je eventjes op de Italiaanse Strade Bianche. Let wel op, de omgeving is prachtig, maar koersen zoals in Italië is hier niet mogelijk. Wees voorzichtig en houdt rekening met andere recreanten. We pakken de Amersfoortse klimmetjes nog even mee en gaan daarna snel door naar de langste kasseistrook van de provincie: een kleine ode aan Parijs-Roubaix!

We passeren de vliegbasis en de Soesterduinen en dan is het gedaan met het klimmen en de bebossing; tijd voor een echte waaierkoers! Als de wind een beetje goed staat (NW/W) waan je jezelf even in Gent-Wevelgem. Zet jij een mooie waaier op voor je fietsmaten? Of heb je nog een rekening te vereffenen en zet je iedereen op de kant? Tot slot rijden we richting Breukelen in aanloop naar de Grand Finale: sprintje Haarzuilens; oftewel de Scheldeprijs in het klein.
Deze route gaat door toeristische gebieden en is minder geschikt voor grotere groepen. Deze route bevat één of meerdere gravelstroken, geschikt voor de racefiets.
Organiseer een rit

Plaats een reactie

Het plaatsen van een reactie is alleen mogelijk als je bent ingelogd.